Espanyol srezao krila Šišmišima

Valencia potopljena u Kataloniji

Espanyol srezao krila Šišmišima

Edmir Škorić

Nedjeljni program 34. kola španske Primere otpočeo je na Cornelli u Kataloniji, gdje je Espanyol Valenciji očitao lekciju iz najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Valencia, klub koji je vječno u sjeni Reala i Barcelone u Španiji, mogao bi nakon dugo vremena napustiti treću poziciju. Šišmiši su teško poraženi na gostovanju kod Espanyola, a slavi li Malaga danas protiv Real Sociedada, doći će na poziciju koja na kraju sezone donosi izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Izabranike Unai Emeryja dotukla je momčad argentinskog stratega Mauricija Pochettina. Espanyol je nakon pola sata igre imao 2:0 vodstvo nad blagim favoritima s Mestalle. U 26. minuti Sergio Garcia "lomi" jednog protivničkog igrača na desnoj strani, ubacuje loptu pred peterac gostiju, a Cristian Gomez silovitim udarcem zakucava loptu u mrežu Guaite za svoj prvijenac ove sezone u Primeri.



Zatim, samo četiri minuta kasnije, eurogol Verdua. Baena mu je dodao loptu, a Verdu sa 24 metra pravu bombu smjestio u gol Valencije.

Garcia u 58. minuti upisuje drugu asistenciju, a mladi veznjak domaćih Alvaro svoj peti prvensteni gol. Tada je bilo sve riješeno na Cornelli. Za potpuni potom Šišmiša potrudio se Kalu Uche, koji je u 80. minuti matirao Guaitu.

Espanyolu je ovo bila 12. prvenstvena pobjeda i deveta domaća. Sa današnja tri boda će katalonski plavo-bijeli zauzeti osmu poziciju sa istim brojem bodova kao i sedmoplasirana Sevilla. Valencia sa 52 boda ostaje na trećoj poziciji, ali lako bi je mogli već večeras prepustiti Malagi.



Primera, 34. kolo:
Espanyol - Valencia 4:0 (Gomez 26, Verdu 30, Vazquez 58, Uche 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.