Essien: Nadam se da ću s Milanom nešto napraviti
Essien u dresu Milana

Ganac stigao u grad mode

Essien: Nadam se da ću s Milanom nešto napraviti

Edmir Škorić

Ganski iskusni nogometaš Michael Essien stigao je u Milan, te je potpisao 18-mjesečni ugovor s Rossonerima.

Essien u Milan dolazi iz Chelseaja, te želi crveno-crnima pomoći da poprave katastrofalnu sezonu.

"Hvala vam na dobrodošlici, impresioniran sam svime. Milan je veliki klub i sretan sam što sam ovdje. Vrlo sam sretan zbog riječi Seedorfa, on je dobra osoba i radujem se što ćemo surađivati", rekao je Essien za Milan Channel, dodavši:

"Zadovoljstvo je čuti te Seedorfove riječi podrške. Jedva čekam utorak, predstavljanje i prvi trening s Milanom. Ne mogu dočekati da upoznam Milanovu obitelj. Uvijek dajem najviše, borim se za momčad od prve minute. Nadam se da ću nešto postići".

"Ciljevi? Vidjet ćemo, sada samo čekam da počnem igrati i da dam sve što mogu od sebe za ovaj klub", dodao je nekadašnji igrač Bastije, Lyona, Chelseaja i Real Madrida. Essien ima 31 godinu i poznat je kao veliki borac na sredini terena, prava radilica i nema dileme da će biti pravo pojačanje za Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.