Essien se vraća u reprezentaciju Gane

Essien se vraća u reprezentaciju Gane

Edmir Škorić

Iskusni playmaker Chelseaja i jedan od glavnih igrača Gane, Michael Essien, otklonio je sve dileme oko silnih nagađanja da li će nastaviti braniti boje nacionalnog dresa.

Essien je selektoru Gane Goranu Stevanoviću poručio da će se odazvati narednog mjeseca za susret protiv Konga u kvalifikacijama za Afrički kup nacija. Premda je odmarao prošle godine od reprezentacije, Essien je spreman ponovo pomoći svojoj državi, što je potvrdio u telefonskom razgovoru sa selektorom.

"Razgovarao sam s njim nekoliko minuta i rekao mi je da će biti spreman za sljedeću utakmicu. To je dobra vijest, jer dugo nismo imali sve igrače na okupu zbog povreda i nekih drugih razloga. Essienova odluka je važna za Ganu, a on je pokazao da je veliki patriota", rekao je Stevanović.

Stevanović će posjetiti London gdje će se sresti sa ganskim reprezentativcima koji igraju u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.