Essien spreman ponovo zaigrati za Ganu

Essien spreman ponovo zaigrati za Ganu

Edmir Škorić

Zbog dvije ozbiljne povrede prošle godine je veznjak Chelseaja Michael Essien odlučio nakratko prekinuti reprezentativnu karijeru.

Kako se igrama u dresu Chelseaja polako vraća u formu, Essien je rekao kako će se ponovo staviti na raspolaganje ganskom selektoru Goranu Stevanoviću.

"Spreman sam vratiti se u reprezentaciju za sljedeću kvalifikacionu utakmicu Afričkog kupa nacija. Poslije dvije ozbiljne povrede zatražio sam od Nogometnog saveza da dobijem dozvolu za odstustvo iz nacionalnog tima kako bih se potpuno oporavio. Razumjeli su situaciju u kojoj sam se našaio i dali su mi dozvolu", kazao je Essien, dodavši:

"Imam još mnogo toga da pružim svojoj zemlji i uopšte nisam razmišljao o povlačenju iz reprezentacije. Nikada takvo što nisam rekao", naglašava Ganac.

Narednu utakmicu Gana igra u junu protiv Konga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije