Esswein kaznio silne promašaje Werdera

Bundesliga, 23. kolo

Esswein kaznio silne promašaje Werdera

Edmir Škorić

Nogometaši Nuernberga slavili su na Weserstadionu u posljednjem susretu subotnjeg programa 23. kola njemačke Bundeslige.

Werder igra odlično ove sezone kod kuće, a do ove utakmice imao je omjer 7-2-1. Dakle, u 11. domaćoj utakmici upisali su tek drugi poraz, sedmi ukupno.

Domaći su igrali dosta dobro, stvarali prilike, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže Raphaela Schafera. Imali su Rosenberg, Pizarro i Marin dosta pokušaja, ali niti jedan nije bio dovoljan da se rezultat na semaforu promijeni.

I, kako to već biva u nogometu, Nuernberg je kaznio sve njihove promašaje. Preciznije Alexander Esswein, koji je nakon centaršuta s desne strane u 65. minuti ostao sam i nije mu bilo teško matirati Tima Wiesea.

Najbolju šansu do kraja za poravnanje Werder je propustio u sudijskoj nadoknadi. Maruk Feullner je glavom tukao ka svom golu, a Schafer uspio odbraniti.

Werderu je danas petu poziciju preuzeo Bayer pobjedom kod Koelna. Bremenska momčad sada je na šestoj mjesto sa 36 bodova. Nuernberg ima 31 i nalazi se na osmoj poziciji, s tri boda manje od Hannovera.

Bundesliga, 23. kolo:

Werder - Nuernberg 0:1 (Esswein 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.