Estonci i Finci iznenadili Turke i Urugvajce
Detalj sa utakmice u Istanbulu

Prijateljske utakmice

Estonci i Finci iznenadili Turke i Urugvajce

Edmir Škorić

Širom Evrope odigrano je nekoliko prijateljskih međunarodnih utakmica. Najveće iznenađenje priredili su Estonija i Finska, koji su sa 2:0 savladali Urugvaj, odnosno s 1:0 Tursku.

Iako je Urugvaj igrao  bez nekoliko ključnih igrača, ipak ih je predvodio napadač madridskog Atletica Diego Forlan, pa je zaista iznenađujuća pobjeda Estonije. Estonci su pitanje pobjednika riješili u svega pet minuta. Najprije je Vassiljev u 61. pogodio za 1:0, a onda je Zakovaiko, četiri minute kasnije, matirao gostujućeg golmana Castilla za konačnih 2:0.

Riski je u 24. minuti pogodio za trijumf Finske u Turskoj. U Podgorici je Crna Gora ugostila Uzbekistan.

Uzbekistanci su se dobro branili do samog finiša utakmice, a onda je rezervista Simon Vukčević glavom pogodio nakon kornera za radost domaće publike. Od 20 sati i 30 minuta sastaju se Litva i Poljska, jedan od dva domaćina Evropskog prvenstva 2012. godine.


Prijateljske međunarodne utakmice:
Crna Gora - Uzbekistan 1:0 (Vukčević 90)
Estonija - Urugvaj 2:0 (Vassiljev 61, Zahovaiko 65)
Turska - Finska 0:1 (Riski 24)
Litva - Poljska (20:30 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.