Estudiantes i dalje na vrhu tabele

Estudiantes i dalje na vrhu tabele

Nakon deset odigranih kola na tabeli argentinske Aperture Estudiantes je i dalje na čelu sa pet bodova prednosti nad najbližim pratiocima, Velez Sarsfieldom i Arsenal Sarandijem.

Estudiantes je u ovom kolu igrao kao domaćin u Quilmesu, ali im to nije smetalo da upišu novu pobjedu. Gaston Fernandez je u 43. minuti iz penala načeo mrežu Olimpa, dok je Hernan Lopez u 86. minuti također iz penala potvrdio pobjedu Studenata. Arsenal je golom Maura Obola u 89. minuti stigao do pobjede nad Banfieldom (1:0).

Velez Sarsfield je odigrao najbolju utakmicu sezone i sa 6:0 pregazio Colon. Santiago Silva je u prvom dijelu meča načeo mrežu gostiju, da bi u nastavku Juan Manuel Martinez pogodio tri puta, Silva je dodao još jedan, a sudbinu gostiju je zapečatio Jonathan Cristaldo.

Cristian Baez  je zabio za pobjedu Independientea nad Racingom (1:0) u velikom derbiju za prevlast u Avellanedi, dok je Boca Juniors golovima Matiasa Gimeneza i Christiana Chaveza slavila kod Tigrea sa 2:1. Argentinos Juniors i Godoy Cruz su doigrali bez golova.

Gonzalo Castillejos i Silvio Romero donijeli su pobjedu Lanusu nad San Lorenzom (2:0), Dario Soplan je u 90. minuti spasio Huracan poraza od All Boysa (1:1), a istim rezultatom je okončan duel između Newellsa i Quilmesa.

Na tabeli nakon deset kola vodi Estudiantes sa 25 bodova, Velez Sarsfield i Arsenal Sarandi imaju po 20, Lanus 18, Newells 17, Godoy 16, a na začelju su Quilmes i Olimpo sa po 6, te Gimnasia sa 5 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.