Estudiantes južnoamerički klupski prvak

Copa Libertadores

Estudiantes južnoamerički klupski prvak

A. Beganović

Argentinski Estudiantes po četvrti put u istoriji osvojio je Copa Libertadores. Momčad iz La Plate u revanš susretu finala slavila je s 2:1 u gostima kod brazilskog Cruzeira, nakon što je prvi meč u Argentini završen bez pogodaka.

Estudiantes je sjajnom igrom do pobjede predvodio nekadašnji igrač Lazija i Manchester Uniteda, Juan Sebastian Veron, a njegov doprinos ovoj tituli najbolje oslikava izjava trenera Alexa Sabella:

„Moramo podići spomenike ovim igračima. Veron je najbolji fudbaler Estudiantesa svih vremena“, rekao je Sabell nakon utakmice.

Utakmica nije dobro počela za argentinsku momčad jer domaćin iz Belo Horizontea prvi je došao do vodstva i to u 52. minuti golom Henriquea. Međutim, Estudiantes se brzo vraća, samo 5 minuta kasnije Veron započinje akciju, daje dobru loptu Cellayu koji je prosljeđuje do Fernandeza, a ovaj zadnji postiže pogodak za 1:1. Pogodak za veliko slavlje Estudiantesa, postigao je Boselli u 72. minuti, koji se najbolje snalazi u šesnaestercu domaćina nakon kornera koji je izveo Veron.

Estudiantes je ovim naslovom izborio pravo predstavaljanja Južne Amerike na klupskom Svjetskom prvenstvu ove godine.

Copa Libertadores, revanš utakmica finala:

Cruzeiro – Estudiantes 1-2 (Henrique 52 / Fernandez 57, Boselli 72)





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.