Estudiantes ostao na čelu Clausure

Argentina Clausura

Estudiantes ostao na čelu Clausure

Tri kola prije kraja Clausure još uvijek se za titulu bore četiri kluba. U ovom kolu su svi osim Independientea upisali pobjede, pa se borba nastavlja do posljednjeg kola.

U derbiju kola Estudiantes je na svom terenu autogolom Facunda Quiroge bio bolji od River Plate sa 1:0 i zadržao lidersku poziciju na tabeli sa bodom prednosti nad Argentinosom tri kola prije kraja. Independiente, koji je prije ovog kola bio poravnat sa Estudiantesom, odigrao je samo 0:0 protiv Huracana i pao je na četvrto mjesto.

Argentinos Juniors je u ovom kolu bio bolji od Gimnasije sa 3:1 i još uvijek se nada najvećem klupskom uspjehu u historiji. Nestor Ortigoza je u 26. minuti sa 11 metara doveo Juniorse u vodstvo, a Lucas Castro je u 67. minuti poravnao. Dvije minute kasnije Ismael Sosa je ponovo vratio prednost Juniorsima, a Santiago Raymonda  je u 86. minuti postavio konačnih 3:1.

Snove o tituli još uvijek sanjaju i navijači Godoy Cruza koji je u ovom kolu golom Davida Ramireza slavio minimalnu pobjedu u Mendozi protiv Chacarita Juniorsa. Velez Sarsfield je golom Victora Zapate u 90. minuti došao do pobjede protiv Tigrea.

Utakmica između Boce Juniors i San Lorenza je prije početka prvenstva trebao biti derbi za naslov prvaka, ali s epretvorio u derbi začelja. Boca je golovima Matiasa Gimeneza i Martina Palerma slavila pobjedu sa 2:0, a Racing je sa 2:0 bio bolji od aktuelnog prvaka Banfielda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.