Estudiantes se vratio na vrh tabele

Argentina Clausura

Estudiantes se vratio na vrh tabele

Nakon 15. kola ponovo je došlo do promjene na vrhu argentinske Clausure. Poraz Godoy Cruza iskoristili su Estudiantes i Independiente koji su pobjedama zauzeli vrh tabele.

Estudiantes je gostujućom pobjedom nad Tigreom (2:1) povratio lidersku poziciju na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici od Independientea. Leandro Desabato i Ernesto Sosa su donijeli prednost Estudiantesu, a Alberto Rojo je autogolom samo smanjio na 1;2.

Independiente je slavio u gostima kod aktuelnog prvaka Banfielda sa 3.1. Nestor Silvera je u 21. minuti doveo Independiente u vodstvo, Ruben Ramirez je u 34. poravnao na 1:1, a samo dvije minute kasnije Leandro Gracian ponovo dovodi goste u vodstvo. Jorge Nunez je u 90. minuti utakmice potvrdio pobjedu Independientea.

River je pomogao Estudiantesu i Independienteu pobjedom protiv Godoya na Monumaentalu (2:1). Federico Higuain je doveo Godoy u prednost, ali su Ariel Ortega i Paulo Ferrari u drugom dijelu kreirali preokret u korist River Plate.

San Lorenzo je bez mnogo problema slavio protiv Huracana, a Marcos Perez je donio pobjedu Gimnasiji protiv Boce Juniors. Veliki derbi između Rosarija i Newellsa okončan je bez pobjednika (1:1), a Racing je s dva igrača više savladao Velez Sarsfield sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.