Estudiantes slavio u prvoj
Diego Galvan je donio prednost Estudiantesu

Copa Libertadores

Estudiantes slavio u prvoj

Estudiantes je u prvoj polufinalnoj utakmici Copa Libertadoresa sa 1:0 savladao urugvajski Nacional na svom stadionu u La Plati. Argentinska momčad je od samog početka meča krenula ofanzivno u nadi da što prije rješi pitanje pobjednika.

Na samom početku meča, već u 14. minuti domaći su došli do prednosti. Juan Sebastian Veron je odlično izveo slobodan udarac, a u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Paragvajac Diego Galvan koji donosi vodstvo studentima.

Do kraja meča domaći igrači su napadali u želji da postignu još koji pogodak, ali nisu uspjeli pribiti čvrstu odbranu gostiju, koji su igrali previše zatvoreno, bez ikakve volje da ugroze gol Estudiantesa.

Na kraju meča domaći navijači su bili izuzetno zadovoljni postignutim rezultatom svoga tima, i nadaju se da će osvojiti ovaj trofej nakon više od dvadeset godina.

Revanš meč je na rasporedu za sedam dana u Montevideu.

Rezultat:

Estudiantes - Nacional 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.