Eto'o najavljuje pobjedu protiv Reala

Eto'o najavljuje pobjedu protiv Reala

Nakon remija s Chelseaom (0:0) na Nou Campu u polufinalu Lige prvaka, u Barceloni su se okrenuli sljedećem velikom derbiju, subotnjem El Clasicu sa Real Madridom.

Trenutno najbolji strijelac Primere sa 27 golova, Samuel Eto'o, u intervjuu za španski TV3 progovorio je o “el clasicu”.

Kamerunski napadač smatra da je glavna Barcelonina prednost u odnosu na Real uoči derbija psihološki pritisak koji osjećaju igrači “kraljevskog kluba”.

- Dolazimo na Santiago Bernabeu s četiri boda prednosti, ali u Realu su uvjereni da će nakon te utakmice zaostatak biti samo jedan bod. Ja nas ipak ne bih tako lako otpisivao. Mislim da smo sposobni za pobjedu. Za nas se prvenstvo ne odlučuje u Madridu, dok je za Real to posebna prilika da nas stigne na vrhu. Nakon utakmice s Realom još dva od četiri dvoboja igramo kod kuće pred našim navijačima i mislim da imamo sjajne šanse za titulu, – rekao je Eto'o.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti