Eto'o odveo Inter na +8

Lazio poražen na Meazzi

Eto'o odveo Inter na +8

Edmir Škorić

U posljednjem duelu 17. kola italijanske Serije A Inter je, zahvaljujući golu Kamerunca Samuel Eto'a, došao do pobjede nad Lazijem.

Nije to bila neka posebno dobra predstava na Giuseppe Meazzi, no Inter je na kraju uspio doći do minimalne pobjede nad Lazijem. Gosti bez par glavnih igrača, domaći bez Wesley Sneijdera koji nije igrao zbog crvenog kartona iz prošlog kola.

Rimljani su pali u 14. minuti. Motta je dodao na desnu stranu do Stankovića, reprezentativac Srbije centrirao, a Samuel Eto'o iz drugog pokušaja pogodio. Najprije je njegov udarac glavom odbranio Muslera, da bi bivši golgeter Barcelone potom nogom pogodio.

Podsjetimo da su čak četiri meča ovog kola u Italiji odgođena zbog snijega. Inter je sada osam bodova ispred Milana, koji ima susret manje. Lazio je ostao na 16. mjestu i očito će nebesko-plavi  morati poraditi na igri, ukoliko žele ostati u društvu najboljih italijanskih timova.

Naredno kolo Inter gostuje u Veroni kod Chieva, dok će Lazio biti domaćin Livornu.

Serija A, 17. kolo:
Inter - Lazio 1:0 (Samuel Eto'o 14')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije