Eto'o odveo Inter u finale Kupa
Čovjek odluke

Fiorentina izgubila i u revanšu

Eto'o odveo Inter u finale Kupa

M. Maksimović

Milanski Inter prvi je finalista Kupa Italije, nakon što je u revanšu savladao Fiorentinu 1:0.  Inter je i u prvoj utakmici ostvario minimalnu pobjedu, pa će u finalu Kupa igrati protiv pobjednika duela Udinese - Roma.

U revanšu je Fiorentina imala više od igre, stvarala je prilike, ali je mreža Julia Cezara izgledalaca začarana. Već u prvom dijelu utakmice dobre prilike propuštaju Jovetić, Montolivo, Gilardino dva puta. Za sve promašaje Fiorentine, stigla je kazna Intera u 57.minuti utakmice.

Dugo su kombinovali igrači Intera, lopta je došla do Motte koji centrira, a odbrana domaćih ostavlja usamljenog Eto'a koji postiže jedini gol na utakmici.

S obzirom da su ekipe do kraja utakmice imale na raspolaganju nešto više od pola sata, očekivala se i promjena rezultat, do koje na žalost navijača Fiorentine nije došlo. Prije prilika u tom periodu na obe strane, ali je ostalo na kraju Fiorentina - Inter 0:1. U srijedu je na rasporedu utakmice Udinese - Roma, a gosti na Friulli dolaze sa prednošću od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.