Eto'o u klubu 100
Još da nije imao problema sa povredama

Kamerunac je protiv Betisa stigao do broja 101

Eto'o u klubu 100

M. Maksimović

Napadač Barcelone i reprezentacije Kameruna, Samuel Eto'o je na gostovanju kod Betisa spasio svoj klub poraza, dva puta je zatresao mrežu domaćeg sastava za konačnih 2:2. Na ovaj način Eto'o je stigao do broja 23 u tekućoj sezoni, dok je istovremeno ušao u Barcelonin klub 100.

Sa ova dva gola Betisu Eto'o je stigao do 101 gol u samo četiri i pol sezone, te je trenutačno sedmi na listi najboljih strijelac Barcelone svih vremena. Najbolji ligaški strijelac Barcelone je Cesar Rodriguez koji se zaustavio na 195 golova, drugi je Mađar Ladislav Kubala sa 131 golom. Ukupno Cesar Rodriguez je u dresu Barce zabio čak 235 golova. Eto'o je najviše golova, 26 postigao u sezoni 2005/06 kada je bio najbolji strijalc Primere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.