EUFOR potvrdio tuču, istraga u toku
Ilustracija: Vježba EUFOR-a

Mađari branili Bugare

EUFOR potvrdio tuču, istraga u toku

Nakon što se jučer ispred zgrade Vijećnice u Sarajevu dogodila se tuča u kojoj su povrijeđena tri vojnika mađarskih snaga u EUFOR-u.

Prema još uvijek nezvaničnim podacima, grupa Sarajlija za koje se pretpostavlja da su navijači Sarajeva, sukobila sa pripadnicima mađarskog kontigenta EUFOR-a.

Informacije govore da je još uvijek neidentifikovana grupa napala grupu bugarskih državljana s kojima su se nalazili pripadnici EUFOR-a iz Mađarske, a epilog su tri povrijeđena Mađara.

"Po dolasku lokalne policije na mjesto događaja, vojnici EUFOR-a dali su svoje lične podatke i pomogli policiji pri ispitivanju. Sada lokalna policija vodi istragu o incidentu i bilo bi neprimjereno da EUFOR-a daje bilo kakve druge izjave dok je istraga u toku", navodi se u saopštenju EUFOR-a.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.