Euro 2012 je počeo

Pogedajte ceremoniju otvaranja

Euro 2012 je počeo

Prije nekoliko trenutaka počela je prva utakmica ovogodišnjeg Eura 2012, a sastaju se Grčka i jedan od domaćina, Poljska.

Stadion je ispunjen do posljednjeg mjesta, što znači da je prisutno oko 58 hiljada ljudi. Uvodna ceremonija je trajala samo 12 minuta, a u njoj je učestvovalo oko 800 volontera iz više od 60 zemalja.

Utakmice ovogodišnjeg Eura će se odigrati na stadionima u osam gradova, Varšava, Gdanjsk, Wroclaw, Kijev, Donjeck, Dnjipropetrovsk i Lavov., dok će se finale održati u prijestolnici Ukrajine, Kijevu.

Atmosfera koja je vladala danas u Varšavi može se opisati kao nevjerovatna. Svi su bili u bojama svoje reprezentacije. U fan zoni u Varšavi se okupilo nevjerovatnih 100 hiljada navijača. Ipak, bilo je i nekih neobičnih scena. Naime, ukrajinske feministice su protestovale ispred stadiona, a policija ih nakon nekog vremena privela. 

Treba još istaći da Poljaci zauzimaju gotovo cijeli stadion, a grčkih navijača je samo oko dvije hiljade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.