Rasplet grupe A: Ko će se Njemačkoj pridružiti u osmini finala?

Najbliža je Švicarska

Rasplet grupe A: Ko će se Njemačkoj pridružiti u osmini finala?

Eldar Ganibegović

Danas se igraju prve utakmice trećeg kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj i dobiti ćemo konačan rasplet u grupi A.

Nakon prva dva kola jedno je sigurno - Njemačka je s dvije pobjede obezbijedila plasman u osminu finala EURO-a kojem je domaćin.

U prvom kolu deklasirala je Škotsku s 5:1, dok je u drugom rezultatom 2:0 bila bolja od Mađarske.

Večeras u Frankfurtu Njemačka igra utakmicu protiv Švicarske i dovoljan joj je bod da obezbijedi prvo mjesto u grupi A.

S druge strane, selekcija Švicarske ima četiri boda i s eventualnom pobjedom bila bi prva u grupi.

Švicarci su u prvom kolu slavili protiv Mađarske s 3:1, a zatim su remizirali protiv Škotske 1:1 i imaju četiri boda s dobrim izgledima za plasman dalje.

Oglasi

Naime, Švicarskoj odgovara i poraz od Njemačke. U slučaju da Škotska ne pobijedi Mađarsku, Švicarska je druga bez obzira na ishod meča s Njemačkom.

S druge strane, Škotska mora slaviti visoku pobjedu protiv Mađarske kako bi bila druga, jer ima gol razliku -4, a Švicarska +2.

Podsjetimo, u osminu finala će se plasirati i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, no ko god to večeras bude u grupi A, morat će čekati rasplet u ostalim grupama.

Sve u svemu, večeras od 21:00 sati gledamo rasplet u grupi A. U Frankfurtu se sastaju Njemačka i Švicarska, dok meč u Stuttgartu igraju Škotska i Mađarska.

Sigurno je da će ove utakmice biti zanimljive i Sergeju Barbarezu i njegovom stručnom štabu, jer su Njemačka i Mađarska protivnici Zmajeva u A diviziji Lige nacija koja se igra na jesen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi