Historijski trenutak na EURO-u: Svi učesnici "grupe smrti" zaustavljeni u osmini finala
FOTO: EPA

Noćna mora za favorite

Historijski trenutak na EURO-u: Svi učesnici "grupe smrti" zaustavljeni u osmini finala

Haris Zilić

Nakon žrijeba pred EURO, kuglice su grupu F formirale kao "grupu smrti".

U pomenutoj grupi bili su aktuelni prvaci svijeta Francuzi, aktuelni prvaci Evrope Portugalci, velesila Njemačka i Mađarska kao autsajder.

Po okončanju grupe prema očekivanjima dalje su prošli Francuska, Portugal i Njemačka kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, a ono što je zanimljivo, pomenute tri reprezentacije su odmah zaustavljene u osmini finala.

Francuzi su nakon penala eliminsani od Švicarske (regularni dio i produžeci 3:3), Portugalce je eliminisala Belgija rezultatom 1:0, a Njemačku je poslala kući Engleska koja je slavila sa 2:0.

Tri reprezentacije koje su uz Englesku i Nizozemsku bile među pet glavnih favorita EURO-a idu kući nakon osmine finala, što će svakako ući u anale prvenstava Evrope.

Od TOP 10 reprezentacija favorita prema svjetskim kladionicama u četvrtini finala samo su četiri selekcije, a to su Španija, Engleska, Italija i Belgija. Prvenstvo je u osmini finala okončala i selekcija Hrvatske.

U igri za titulu su reprezentacije Švicarske, Danske, Češke, a večeras će se pridružiti Švedska ili Ukrajina, tako da će ovaj EURO ostati zapamćen kao noćna mora za vodeće evropske selekcije.

Top Komentari

Passionmerka
Na pocetku sam rekao da Italijani osvajaju prvenstvo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi