Euro iz ugla 18-godišnjaka

Renato Sanches nadolazeća zvijezda

Euro iz ugla 18-godišnjaka

D. Vejo

Portugalac Renato Sanches najmlađi je učesnik evropskih prvenstava ikad.

Svojim igrama u dresu Portugala, 18-godišnji Sanches ostavio je i više nego dobar utisak. Tokom grupne faze minulog Eura, praktično je nosio reprezentaciju na leđima. 

Sa dobrim igrama nastavio je i nokaut fazi gdje je briljirao. U finalu gotovo da ga nismo vidjeli, ali je svoj posao radio iz sjenke. Uspio je da sa svojih 18 ljeta podigne titulu najbolje selekcije u Evropi.

Dok rodni list nije potvrdio starost Sanchesa, mnogi nisu vjerovali da ima 18 godina. Njegova odgovornost prema dresu Portugala i igre u istom tu su činjenicu prikrivale, jer je iz utakmice u utakmicu imao zreo pristup igri. Da se radi o izrazitom talentu potvrdio je i selektor Portugala.

"Renato ima kvalitet i talenat sa kojim može kroz neko vrijeme postati jedan od najboljih igrača planete. Bitno je da to pametno iskoristi", kazao je za inostrane medije, Fernando Santos.

Sa svojih 18 godina, već igra za Bayern a od ove godine jedan je od nosilaca igre reprezentacije Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi