Hrabri Česi iznenadili Talijane, Španci lako sa Slovenijom

EURO U-21

Hrabri Česi iznenadili Talijane, Španci lako sa Slovenijom

S. Grebović

U Sloveniji je danas počelo prvensto Evrope za mlade, a već je viđeno i prvo iznenađenje.

Česi su izvukli veliki bod protiv selekcije Italije remiziravši 1:1.

Azzurre je u 31. minuti u vodstvo doveo Scamacca na asistenciju Cutronea i to je bio rezultat prvog dijela. 

Talijani su sve do 75. minute imali prednost i bili su blizu pobjede, a onda je sopstvenu mrežu zatresao Maggiore. To je uvuklo veliku nervozu u njihove redove.

Prvo je direktna crveni karton dobio Sandro Tonali u 84. minuti, a da bi u sudijskoj nadoknadi drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Marchizza pa su Talijani meč završili sa devet igrača.

U drugoj utakmici večeri domaća Slovenija nije uspjela da izbjegne poraz od aktuelnog prvaka Evrope u ovom uzrastu, selekcije Španije.

Crvena furija je golovima Puada u 53., Villara minutu kasnije i Mirande u 89. minutu ubilježila prva tri boda na turniru pobjedom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi