U S. Arabiji uzeo milione, osigurao familiju, vratio se kući i sinoć izveo najbolju asistenciju ikad

Ponovo u dresu Newellsa

U S. Arabiji uzeo milione, osigurao familiju, vratio se kući i sinoć izveo najbolju asistenciju ikad

Endin Čaušević

Newells Old Boys sinoć je na svom terenu sa minimalnih 1:0 pobijedio Belgrano u meču trećeg gola argentinske La Lige, a utakmicu u Rosariju obilježio je iskusni Ever Banega koji se prije nekoliko sedmica vratio u Argentinu.

Newells je pred svojim navijačima uspio da dođe to treće uzastopne pobjede u novoj sezoni i trenutno je prvi na tabeli s maksimalnih devet bodova.

Odlučujući trenutak sinoćnje utakmice desio se u 62. minuti kada je Newells poveo sa 1:0, a potom je nastala totalna ludnica na stadionu Marcelo Bielsa u Rosariju.

Igrač odluke sinoć je bio iskusni Ever Banega koji se nakon skoro deset godina vratio u Newells poslije avanture koju je imao u Saudijskoj Arabiji.

Iskusni 35-godišnji veznjak u Saudijskoj Arabiji proveo je više od tri godine igrajući za Al Shabab, ali je prije nekoliko sedmica odlučio da je vrijeme da napusti ovaj klub i vrati se kući u Argentinu gdje je ponovo potpisao za Newells.

Oglasi

Dolazak Banege ispostavio se kao odličan potez za Newells jer je on u prethodne tri utakmice pokazao kakvu magiju još uvijek ima u svojim nogama, te da može igrati i dalje na vrhunskom nivou.

Upravo je Banega obilježio i sinoćnju utakmicu protiv Belgrana jer je nekadašnji igrač Seville upisao maestralnu asistenciju.

On je onako iz koljena centrirao loptu u kazneni prostor protivnika gdje je vidio Juana Ramireza koji je glavom pogodio za vodstvo Newellsa od 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

No, asistencija Banege je bila maestralna i kao da je rukom poslao loptu za Ramireza kojem nije bilo teško zabiti pogodak.

Oglasi

Spektakularnu asistenciju Banege i pogodak Ramireza za pobjedu Newellsa protiv Belgrana možete POGLEDATI OVDJE.

Banega je inače ponikao u dresu Boce Juniors iz koje je još 2008. godine prešao u Valenciju. Igrao je u Španiji još za Atletico Madrid i Sevillu gdje je ostavio najveći trag.

Nakon Seville jednu sezonu proveo je u Interu, a potom je u septembru 2020. godine otišao u S. Arabiju.

U dresu reprezentacije Argentine ovaj 35-godišnjak je odigrao 65 utakmica i dao je šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti