U S. Arabiji zarađuje milione, a izveo je najgori penal koji je ikad viđen u fudbalu

Baš se obrukao

U S. Arabiji zarađuje milione, a izveo je najgori penal koji je ikad viđen u fudbalu

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Ever Banega iznenadio je sve prije dvije godine kada je napustio Sevillu i odlučio je karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al-Shabab i postao je daleko najplaćeniji igrač u tom klubu. Ipak, čini se da baš i ne opravdava uloženi novac.

Banegu pamtimo najviše po odličnim igrama u dresu Seville, a u Španiji je pored tog kluba igrao još zua Valenciju i Atletico Madrid gdje je također ostavio jako dobar trag.

Također, Argentinac je igrao i jednu sezonu u Interu, ali se tamo nije proslavio i nakon samo jedne sezone vratio se u Sevillu.

Kada mu je istekao ugovor s ovim španskim klubom odlučio je da napusti Evropu i okuša se na dalekom istoku i to u Saudijskoj Arabiji. Banega je prihvatio ponudu Al-Shababa za koji nastupa već dvije godine i tu je najplaćeniji igrač.

Međutim, ovaj 34-godišnjak čini se nije opravdao uloženi novac, a našao se na velikoj meti kritika nakon jučerašnjeg meča Kupa Kralja između Al-Ittihada i Al-Shababa kojeg je njegov klub izgubio nakon penala.

U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1, a putnika u četvrtfinale ovog takmičenja saznali smo nakon penala.

Oglasi

Nakon što je Krychowiak promašio penal za Al-Shababa, a Romarinho bio siguran na drugoj strani odluka je pala upravo na Banegu koji je morao zabiti gol u petoj seriji kako bi njegov tim ostao u igri za pobjedu.

No, iskusni argentinski veznjak se obrukao za sva vremena jer je izveo jedan od najgorih penala koje smo vidjeli u svijetu fudbala i tako je poslao Al-Ittihad u narednu rundu Kupa Kralja.

[twitter]https://twitter.com/alroogiyasser/status/1606046891736588289[/twitter]

Banegin promašaj izazvao je šok i nevjericu kod navijača Al-Shababa dok su u protivničkom timu bili presneti zbog takvog scenarija.

To se posebno odnosi na golmana Grohea koji nije mogao sakriti sreću zbog pobjede, a čak se i "zahvalio" Banegi što je tako očajno izveo penal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti