Ever Banega prešao u redove Newell's Old Boysa

Ispunjenje dječačkog sna

Ever Banega prešao u redove Newell's Old Boysa

Argentinski reprezentativni veznjak Ever Banega u posljednjim minutama zimskog prelaznog roka prešao je iz Valencije u argentinski Newell's Old Boys u kojem će igrati do kraja sezone kao posuđeni igrač. 

Valencia je Banegu prije šest godina platila Boci Juniors 18 miliona dolara kao jednog od najboljih mladih igrača na svijetu, ali nikad u potpunosti nije opravdao taj epitet. Sezonu 2008/2009 je proveo na posudbi u madridskom Atleticu. 

Bilo je govora i u ovom zimskom prelaznom roku da bi Banega mogao preći u redove Atletica, ali to se ipak nije desilo. U svojim redovima ga je želio i njegov bivši klub Boca Juniors. Trener Boce Carlos Bianchi je želio dovesti Banegu kako bi pored Fernanda Gaga imao još jednog vrhunskog igrača, ali se ni taj transfer nije ostvario. 

Dolaskom argentinskog trenera Juana Antonija Pizzija na klupu Valencije mnogi su mislili da će Banega ostati i postati jedan od ključnih igrača tima sa Mestalle, ali teška finansijska situacija je natjerala Valenciju da se odrekne jednog od svojih najboljih igrača. 

Banega je rođen u Rosariju i od malih nogu je navijač Newell'sa, ali nikada nije igrao ni za jedan klub iz rodnog grada. Sada mu se životna želja ispunila da igra za voljeni klub iz rodnog grada, a debi će imati u nedjelju upravo protiv Boce Juniors, kluba u kojem je stekao igračku afirmaciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti