Everton i Bolton u četvrtfinalu FA Cupa

FA Cup

Everton i Bolton u četvrtfinalu FA Cupa

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Evertona, Boltona i Leicestera plasirali su se u četvrtinu finala engleskog FA Cupa.

Everton je na Goodisonu riješio pitanje pobjednika protiv Blackpoola nakon smao šest minuta igre. Golovima Drenthea iz prve minute, te Stacqualursija u 6. minuti Everton je prošao dalje. 

Istim rezultatom, Bolton je na gostovanju savladao Milwall također sa 2:0. Gosti su do vodstva došli već u 4. minuti golom Rija Miyaichija, a konačnih 2:0 postavo je David N'Gog u 59. minuti.

Najznimljiviji susret odigrali su Norwich i Leiceste, a na kraju su prolaz dalje obezbijedili gosti pobjedom od 2:1. 

St. Ledger je nakon pet minuta igre doveo Leicester u vodstvo, no već u23. minuti Hoolahan izjednačuje rezultat. Prolaz dalje Leicesteru donio je David Nugent dvadeset minuta prije kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.