Everton i Chelsea ponovo, Villa prošla dalje

FA Cup, 4. kolo

Everton i Chelsea ponovo, Villa prošla dalje

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea je u prve tri odigrane utakmice 4. kola FA Cupa odigrao 1:1 u Liverpoolu protiv Evertona, dok su se u 5. kolo plasirali Leyton i Aston Villa.

Branitelj naslova, londonski Chelsea, odigrao je 1:1 na Goodison Parku s Evertonom, pa će ove dvije momčadi igrati ponovoljenu utakmicu na Stamford Bridgeu.

Everton je prvi poveo, kada je Louis Saha u 62. minuti glavom pogodio na centaršut Bainesa. Rezervista Salomon Kalou je u igru ušao u 70. minuti, a pet minuta kasnije iskoristio je dodavanje Anelke i pogodio za konačnih 1:1.

Od natjecanja se oprostio Blackburn, koji je u Birminghamu s 3:1 poražen od Aston Ville. Domaće je Clark u 11. minuti doveo do minimalnog vodstva, ali je hrvatski napadač Nikola Kalinić, sedam minuta kasnije, vratio stvari na početak.

Ipak, iskusni Pires, te Delfouneso do kraja prvog dijela postižu golove za sigurnih 3:1 u korist Vilenjaka. Tim se rezultatom utakmica i završila, pa će Villa u 5. kolo FA Cupa.

U ogledu niželigaša, Leyton je s 2:1 bio bolji kod Swansee.

FA Cup, 4. kolo:
Everton - Chelsea 1:1
Aston Villa - Blackburn 3:1
Swansea - Leyton 1:2



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.