Evra će na najgori način završiti reprezentativnu karijeru

Deschamps ga otpisao

Evra će na najgori način završiti reprezentativnu karijeru

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Patrice Evra prethodnih dana prolazi kroz najteži period u svojoj karijeri.

Evra je suspendovan od strane UEFA-e na sedam mjeseci nakon što je udario navijača Marseillea pred utakmicu protiv Vitorije, a nakon toga francuski klub je odlučio da se zahvali na saradnji ovom igraču. Iako ima već 36 godina Evra je bio standardni član francuske reprezentacije i jasno je da to više neće biti slučaj.

Selektor Francuske, Didier Deschamps, izjavio je da je donio odluku o tome šta će biti s Evrom, ali da će to lično saopštiti igraču jer ne želi da takve stvari radi preko medija. Jasno je da je Evrina reprezentativna karijera završena vjerovatno na najgori mogući način.

"Donijeli smo odluku. Nisam tu da ga osuđujem i preko medija da pričam šta je odlučeno. Lično ću mu to reći kako uvijek i radim. Situacija je veoma komplikovana i ne bih nikome poželio da to doživi. Ipak, takve stvari se dese iako su nevjerovatno teške za sve nas", rekao je Deschamps.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi