Evra i Gallas pred istražnom komisijom
Igrači na jednoj selektora na drugoj strani

Francuzi žele stvari istjerati na čistac

Evra i Gallas pred istražnom komisijom

M. Maksimović

Francuski reprezentativci Patrice Evra i William Gallas u ponedjeljak su saslušani pred istražnom komisijom Francuskog fudbalskog saveza (FFF) nakong svega što se dešavalo sa ovom selekcijom na SP u Južnoj Africi.

Članovi komisije ispitivali su Evru i Gallasa, prije svega o sukobu tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha i Nicolasa Anelke koji je potjeran iz reprezentacije, ali i o bojkotu treninga koji je stigao dan kasnije u znak protesta zbog izbacivanja Anelke.

Bivši predsjednik FFF-a Jean-Pierre Escalettes ustanovio je komisiju koja je trebala istražiti razloge spomenutih incidenata, a Izvršni odbor FFF-a će u petak proučiti izvještaj o dosadašnjim rezultatima istrage. Evra je svoju izjavu pred komisijom dao u svojstvu kapitena reprezentacije, dok je Gallas u sjedište FFF-a stigao u pratnji svog advokata. Nezvanično se spominju i ostali reprezentativci koji su izjave dali putem telefona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.