Evra izabrao broj koji mu Marseille nije smio dati

Ogromna greška kluba

Evra izabrao broj koji mu Marseille nije smio dati

Marseille je jučer zvanično predstavio Patricea Evru kao svoje veliko pojačanje.

Evra je s Marseilleom potpisao ugovor do 2018. godine, a najviše pažnje privukao je broj koji je Francuz izabrao.

Naime, sjajni defanzivac se odlučio na broj 21 i to ne bi bilo nimalo sporno da Marseille taj broj nije umirovio prije tri godine.

Francuski velikan je 2014. godine u čast Souleymanea Diaware povukao broj 21 iz upotrebe, ali su čelnici kluba očigledno zaboravili na to i predali Evri dres koji je tražio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako je došlo do ove nesvakidašnje greške nije poznato, kao ni to kako je Diawara reagovao kada je saznao da je njegov broj pripao novom velikom Marseilleovom pojačanju.

Souleymane Diawara je za Marseille nastupao od 2009. do 2014. godine i sa ovim klubom je osvojio titulu prvaka Francuske, dva trofeja u Liga kupu i Superkup Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi