Evra: Ronaldo je bolji od Messija!
Evra i Ronaldo u dresu Uniteda

Evra hvali bivšeg saigrača

Evra: Ronaldo je bolji od Messija!

Midhat Šljivak

Patrice Evra još jedan je u nizu fudbalera koji su izvršili usporedbu Cristiana Ronalda i Lionela Messija, a Francuz smatra kako je njegov bivši saigrač iz Manchester Uniteda Ronaldo, bolji od Messija.

Messi je osvajao prethodne dvije godie nagradu za najboljeg igrača svijeta, a i ove godine je glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte, no uprkos tome Evra vjeruje da je Ronaldo najbolji fudbaler današnjice.

"Ronny je nevjerovatan igrač, najbolji na svijetu. Bolji je i od Messija! Ne kažem ovu zato što mi je prijatelj, nego zato što je kompletan igrač. Messi jeste sjajan igrač, ali on iza sebe ima Xavija i Iniestu, dok Ronaldo u Madridu mora stvarati i postizati golove", rekao je Evra.

EVra će imati duele sa Ronaldom u osmini finala Lige prvaka u februaru i martu, kada se u dvomeču budu susreli Manchester United i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.