)
Evra želi karijeru završiti u Realu

Evra želi karijeru završiti u Realu

Iako je već počeo pregovore s upravom kluba oko produženja ugovora koji mu ističe 2012. Patrice Evra je najavio kako bi mogao napustiti Manchester i preći u Real gdje želi završiti karijeru.

Jedan od najboljih lijevih bočnih igrača na svijetu je na Old Trafford stigao prije četiri godine iz Monaca za 5.5 miliona funti. U Manchesteru je, kaže, vrlo zadovoljan, ali želi igrati u Realu, jer je to najveći klub na svijetu.

Sir Alex Ferguson je od vlasnika kluba dobio 50 miliona funti kako bi narednog ljeta mogao osnažiti momčad, a jedan dio tog novca je planirao uložiti i u produženje ugovora Evre kojeg Škot nikako ne želi izgubiti.

Evra je u januaru želio napustiti klub, ali je ipak ostao. Kaže da je zadovoljan trenutnim ugovorom, ali da ga privlači igranje pod komandom Josea Mourinha koji je 29-godišnjeg Francuza nekoliko puta okarakterisao kao najboljeg beka na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.