Evropski debi za Olimpic, Višćin Basaksehir i još 12 timova

Pred žrijeb za evropskih kupova

Evropski debi za Olimpic, Višćin Basaksehir i još 12 timova

U ponedjeljak će se obaviti žrijeb pretkola evropskih kupova za narednu sezonu, a četiri predstavnika naći će svoje mjesto u UEFA-inim "šeširima".

Sarajevo, kao šampion, naći će se u žrijebu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će Željezničar, Zrinjski i Olimpic saznati imena svojih protivnika u okviru kvalifikacija za grupnu fazu Europa lige.

Pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine, sastav Olimpica, biće jedini debitant u evropskim takmičenjima kada je riječ o predstavnicima naše zemlje. Ipak, ekipa koju sa klupe predvodi Mirza Varešanović neće biti jedini debitant u evropskim takmičenjima ove sezone.

Pored Vukova s Otoke po prvi put u jednom evropskom kupu zaigrati će FC Augsburg (Njemačka), SCR Altach (Austrija), Inverness Caledonian Thistle FC (Škotska), İstanbul Başakşehir (Turska), Wolfsberger AC (Austrija), Alashkert FC (Armenija), Balzan FC (Nalta), FC Botoșani (Rumija), FC Saxan (Moldovija),  FK Spartaks Jūrmala (Latvija), FK Trakai (Litvanija), SJK Seinäjoki (Finska) i Tskhinval (Gruzija).

Nažalost Bosna i Hercegovina se još uvijek nalazi u društvu "mali zemalja" koje nikad nisu imale predstavnika u grupnoj fazi Europa lige, a pored naše domovine Albanija, Andora, Armenija, Estonija, Farska Ostrva, Gibraltar, Island, Makedonika, Lihteštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Sjeverna Irska, San Marino i Vels su zemlje koje nikad nisu imale svog predstavnika u grupnoj fazi Europa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti