Evropski protiv azijskog prvaka

Večeras prvo polufinale

Evropski protiv azijskog prvaka

Posljednji veliki trofej koji se dijeli u ovoj 2013.godini jeste onaj na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku. Do polufinala su odigrane tri utakmice. Domaći sastav Raja Casablanca je prvo pobjedila Auckland City, nakon toga u četvrtfinalu nakon produžetaka meksički Monterrey.

Na drugoj strani je kineski Guangzhou bio bolji od najboljeg sastava Afrike, Al-Ahlyja. Danas se igra prvo polufinale koje nam donosi duel Bayerna i Guangzhou kojeg sa klupe predvodi veliki Marcelo Lippi. Njegova ekipa se protiv Egipćana predstavila u dobrom svijetlu, pogotovo tri Conca-Muriqui-Elkeson, ali je pitanje koliko kineski sastav može protiv Bayerna.

" Od sto međusobnih utakmica, vjerojatno bismo izgubili 99, ali možda je baš ovo ta u kojoj će nas poslužiti sreća. Ništa nije uklesano u kamen" poručuje Lippi koji je i prije početka turnira prozvao Bayern najboljom ekipom na svijetu. Bayern je veliki favorit večeras iako Guardiola ne može računati na Schweinsteigera i Robbena.

" Mi smo ovdje stigli kao najbolja ekipa iz Evrope, a borimo se da budemo najbolji i na svijetu. Jako je važno za naš klub da osvojimo ovaj trofej" kaže Guardiola. Pep je već sa Barcelonom osvajao svjetski titulu 2009.godine kao trener, Lippi sa Juventusom tri godine ranije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti