FA nije štedio Deeneyja, pravda došla na svoje

Suspendovali napadač Watforda

FA nije štedio Deeneyja, pravda došla na svoje

Endin Čaušević

Watford je proteklog vikenda poražen na domaćem terenu od Stoke Cityja (0:1) u meču desetog kola Premiershipa.

Ovu utakmicu obilježio je sukob napadača domaćih Troyja Deeneyja i veznjaka gostiju Joea Allena. Ono što je zgrozilo englesku javnost jeste trenutak kada je Deeney fizički nasrnuo na Allena što glavni sudija ove utakmice nije vidio jer je obojici dao po žuti karton.

Iako je Deeney vjerovao da se izvukao samo sa javnom opomenom danas je dobio ono što je zaslužio. FA je odmah nakon meča pokrenuo istragu protiv napadača Watforda, te je danas objavljeno da je kažnjen za nasilno ponašanje.

Deeney je samim tim suspendovan na tri utakmice, te će propustiti nastupe protiv Evertona, West Hama i Newcastlea. Watford ima priliku da se žali na ovu odluku do sutra, ali je teško da će uspjeti smanjiti suspenziju za svog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi