FA "minirao" Vršajevićev transfer u Middlesbrough

Nedostaje mu jedan nastup

FA "minirao" Vršajevićev transfer u Middlesbrough

Fudbalska federacija Engleske (FA) odbila je danas izdati radnu dozvolu igraču Hajduka Avdiji Vršajeviću, pod izgovorom da mu nedostaje još jedan nastup u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Naime, Avdija ima 14 nastupa za reprezentaciju BiH, a prema propisima FA, za dolazak u otočki klub neophodno je sakupiti 15 reprezentativnih nastupa.

U pravcu rješavanja problema sa kojim su se susreli Vršajević, Hajduk koji je bio zainteresovan za prodaju našeg reprezentativca i Middlesbrough, uključili su se i selektor Safet Sušić i Edin Džeko kapiten reprezentacije BiH koji je danas (petak) na adresu FA uputio i pismo/molbu u kojoj čelnicima Fudbalske federacije Engleske sugeriše kako će dolazak Avdije Vršajevića u redove “Boroa” donijeti kvalitet više za engleski fudbal, kao i da će Vršajević sigurno i u nastavku karijere biti standardan član reprezentacije BiH.

Na žalost Englezi to nisu uvažili, te je priča o Middlesbroughu za pouzdanog desnog bočnog igrača Hajduka i reprezentacije BiH završena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.