FA saopštio: Ferdinand propušta SP!

Tuga za Engleze

FA saopštio: Ferdinand propušta SP!

Edmir Škorić

Engleski nogometni savez potvrdio je vijest da Rio Ferdinand, stoper Manchester Uniteda, propušta Svjetsko prvenstvo.

Rio Ferdinand (31) povrijedio se na jučerašnjem treningu Engleske u Južnoafričkoj Republici. Nakon dodatnih pregleda se saznalo da se radi o povredi koljena, što će iskusnog 31-godišnjeg defanzivca udaljiti sa terena tokom Svjetskog prvenstva. Ferdinandu će biti potrebno 4-6 sedmica za potpuni oporavak.

U službenom priopćenju je FA saopštio kako će Liverpoolov veznjak Steven Gerrard preuzet će ulogu kapitena momčadi Fabio Capella, a Michael Dawson, stoper Tottenhama, dodatno je pozvan umjesto Ferdinanda.

Glavni favoriti za Ferdinandovo mjesto su Ledley King i Jamie Carragher. Dakle, jedan od njih dvojice će sa Terryjem sačinjavati stoperski dvojac u duelu sa SAD-om 12. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.