Fabiano do 2013. u Sevilli

Fabiano do 2013. u Sevilli

Edmir Škorić

Brazilac Luis Fabiano pristao je na produženje ugovora sa Sevillom,  te je tako naznačio kraj špekulacija koje ga povezuju sa Tottenhamom, Milanom i Marseilleom.

Tako bi Fabiano, inače čitavo ljeto meta Milana i Tottenhama, na Sanchez Pizjuanu trebao ostati do 2013. godine. Navodno su Andalužani zahtijevali 18 miliona eura za svog napadača, što je opet bilo previše za zainteresovane klubove.

Fabiano je u tandemu sa Kanouteom postigao preko 200 golova za Sevillu koja ga je 2005. godine dovela iz Porta. Fabiano je sa Sevillom osvojio dva evropska i španska kupa, španski Superkup i evropski Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.