Fabianski pomiče granice

Upisat će 53. nastup

Fabianski pomiče granice

Edmir Škorić

Poljski golman Lukasz Fabianski upisat će večeras u Zenici 53. nastup u dresu nacionalnog tima.

Fabianski je starter u duelu BiH - Poljska u 2. kolu Lige nacija (večeras od 20:45h), a njemu će to biti 53. nastup i time je golman West Hama sustigao četvoricu bivših reprezentativaca: Mareka Dziubu, Edwarda Szymkowiaka, Dariusza Wdowczyka i Pawela Janasa.

Prošlo je skoro 15 godina od njegovog debija za Poljsku, pa je tako po stažu prestigao Artura Boruca i Jakuba Blaszczykowskog, te je sedmi igrač u povijesti Poljske po tom pitanju.

Ispred njega je legendarni Lucjan Brychczy sa 15 godina 23 dana staža u reprezentaciji Poljske, dok je ubjedljivo vodeći Wlodzimierz Lubanski koji je 17 godina i 25 dana proveo u reprezentaciji ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi