Fabio Cannavaro uplovljava u selektorske vode

Italijan pred novim izazovom

Fabio Cannavaro uplovljava u selektorske vode

Legendarni italijanski defanzivac Fabio Cannavaro je po završetku bogate igračke karijere uplovio u trenerske vode.

Sada mu se, međutim, smiješi i prvi selektorski posao, a ukoliko ga odbije moći će se zahvaliti svom legendarnom sunarodnjaku Marcelu Lippiju koji je napustio kormilo reprezentacije Kine.

Lippi je bio selektor Kine od oktobra 2016. do prošlog mjeseca, a navodno bi ga na toj poziciji trebao zamijeniti Fabio Cannavaro, trener tamošnjeg superligaša Guangzhou Evergrandea.

Zanimljivo je da je Cannavaro bio kapiten selekcije Italije koju je Lippi 2006. godine vodio do svjetskog trona, a još zanimljivije je da je Cannavaro (prvi mandat) Lippija zamijenio i na klupi Guangzhou Evergrandea.

Inače, Cannavaro svoju trenersku karijeru već godinama gradi na Bliskom istoku i u Kini, a njegov drugi mandat na klupi Guangzhoua traje od 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti