Fabio Capello napušta poziciju selektora Rusije?

Medijske šepkulacije

Fabio Capello napušta poziciju selektora Rusije?

    Prema pisanju ruskih medija špekuliše se o mogućem odlasku Fabija Capella sa mjesta selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje. 

Ako je vjerovati izvještajima koji stižu iz Rusije 68-godišnji Italijan spreman se povući sa funkcije selektora, a navodni razlog njegovog mogućeg odlaska su finasije, tačnije plata koja kasni. 

Uprkos činjenici da je Rusija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu takmičenje okončala već u grupnoj fazi, iskusni italijanski stručnjak dobio je produženje ugovora do 2018. godine, a za četiri godine upravo će Ruksija biti domaćin narednog Mundijala. 

Generalni sekretar FS Rusije Anatolij Worobjew demantovao je špekulacije prema kojima postoji sukob na relaciji selektora i predsjednika Saveza Nikolaja Tolstycha. 

Prema informacijama najuglednijih ruskih medija Capellov odlazak mogao bi se desiti nakon kvalifikacionih utakmica za EURO protiv Švedske i Moldavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti