Fabregas na pragu Barcelone

Fabregas na pragu Barcelone

Kako stvari stoje, Fabregas je veoma blizu potpisa za ekipu sa Nou Campa, a konačni rasplet se očekuje do kraja tekuće sedmice.

Katalonski klub nastoji dovesti Cesca prije 18. avgusta kada je utakmica trećeg pretkola Lige šampiona.Naime, ako on nastupi u toj utakmici Barca može zaboraviti na njega jer neće imati pravo igranja u elitnom takmičenju za novi klub.

Veliki problem, odnosno prepreka realizacije ovog transfera je Arsene Wenger. Nakon odlaska, dvojice ključnih igrača, Kolo Tourea i Emmanuela Adebayora, Wenger ne želi dopustiti eventualni novi odlazak i mogućnost potpunog raspada ekipe. Ipak, suma između 40 i 50 miliona funti možda će ubijediti tvrdoglavog trenera popularnih Topnika u suprotno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.