Fabregas, Puyol i  Xavi ne dolaze u Zenicu
Carles Puyol propušta utakmicu na Bilinom Polju

Crvena furija bez osovine

Fabregas, Puyol i Xavi ne dolaze u Zenicu

Edmir Škorić

Nama utakmica u srijedu na Bilinom Polju protiv svjetskog velikana Španije ništa ne znači, osim naravno bodova za FIFA-inu rang listu. Također, rasterećno će igrati i gosti koji su ostali bez nekoliko ključnih igrača.

Iako u srijedu u Zenici neće biti utakmica koja će nešto promijeniti u samom poretku pete kvalifikacione skupine, Španija će igrati bez nekoliko ključnih igrača. Tako Bilinim Poljem, bar po pisanju ugledne Marce, neće kročiti Daniel Guiza, Carlos Marchena, Xavi, Carles Puyol, Cesc Fabregas i David Villa.

Naime, Guiza i Marchena imaju problema sa desnim bedrom i to će ih spriječiti da nastupe u srijedu. Arsenalov vezista, Cesc Fabregas, kao razlog za odsustvo naveo je obiteljske razloge. Uzet ćemo malo slobode i našaliti se. Možda se Fabregas i društvo boje Zmajeva?!

Barcelonin stub odbrane Carles Puyol zaradio je i drugi žuti karton u sinoć odigranom susretu sa Armenijom, te je, po pravilima FIFA-e, suspendiran za naredni meč, dakle onaj u srijedu u Zenici. David Villa od ranije je povrijeđen i sigurno neće biti u planovima Del Bosquea.

Osim toga, pod znakom pitanja su i nastupi Liverpoolovog napadača Fernanda Torresa, te Barceloninog "mozga" Andres Inieste. Obojica su obnovili povrede, iako bi mogli doputovati u Zenicu, Marca smatra kako Del Bosque ne bi riskirao u jednoj "revijalnoj" utakmici.

Još uvijek selektor Furije nije imenovao eventualne zamjene. I naš selektor bi trebao dati priliku nekim igračima sa klupe, budući da se kartoni prenose na baraž ili u slučaju našeg protivnika Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.