Fabregas tri sedmice van terena

Povreda Arsenalovog kapitena

Fabregas tri sedmice van terena

Eldar Ganibegović

Arsenal će u naredna tri mjeseca igrati bez svog novog kapitena Cesca Fabregasa, koji je povrijedio koljeno na derbi utakmici sa Liverpoolom.

Španac je u prvom poluvremenu ružno uklizao, a do kraja prvih 45 minuta igrao je znatno otežano. Nakon kraja prvog dijela Fabregas je šepajući otišao u svlačionicu iz koje nije ni izlazio kada je sudija dao znak za početak drugog dijela. Prve procjene klupskih doktora je da će odsustvovati dvije do tri sedmice.

"Fabregas je povrijedio medijalni ligament koljena. Ne mogu vam tačno reći koliko će odsustvovati sa terena. Moguće je da ga neće biti samo sedam dana, no moglo bi se dogoditi da ćemo bez njega biti do tri sedmice. Ovo je težak udarac za nas, no idemo dalje.", rekao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.