Fabrice Muamba objavio kraj karijere

Fabrice Muamba objavio kraj karijere

A. Haznadarević

Fudbaler Boltona, koji je prošle sezone preživio srčani udar, te se začuđujuće brzo i uspješno oporavio, nakon razgovora sa jednim uglednim kardiologom, ipak je odlučio da ne rizikuje i ne nastavlja sa profesionalnim igranjem fudbala.

Muamba je bio u centru pažnje svjetske javnosti nakon stravične scene koja se dogodila u martu prošle godine na utakmici FA Cupa, koju su igrali Bolton i Tottenham. Naime Muamba je nakon zatajenja srca, praktično bio mrtav 78 minuta, te je na neobjašnjiv način prošao bez oštečenja mozga.

No, iako se očekivalo da će moći nastaviti karijeru, dvadesetčetverogodišnjak je odlučio da ponovo ne izaziva sudbinu.

"Otkad sam pretrpio srčani udar i nakon puštanja iz bolnice, vjerovao sam da ću jednog dana moći nastaviti karijeru i ponovno igrati za Bolton. U sklopu svoga oporavka, prošle sedmice sam u Belgiji potražio dodatno mišljenje od jednog uglednog kardiologa. No, vijest koju sam primio nije bila ona kojoj sam se nadao, što znači da moram objaviti kraj profesionalne fudbalske karijere", poručio je sada već bivši mladi reprezentativac Engleske, koji je rođen u Kongu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.