Nova tragedija u svijetu fudbala: Od srčanog udara u snu preminuo fudbaler Atletico Tucumana
Foto: Twitter

Fabrizio Navarro

Nova tragedija u svijetu fudbala: Od srčanog udara u snu preminuo fudbaler Atletico Tucumana

E. Ganibegović

Fabrizio Navarro, 21-godišnji fudbaler Atletico Tucumana pronađen je mrtav. 

Fabricio Navarro bio je igrač rezervi argentinskog Atletico Tucumana. Kako javljaju lokalni mediji, 21-godišnjak se nakon treninga vratio kući, jeo i zaspao. Za vrijeme spavanja došlo je do srčanog udara od kojeg je preminuo. 

"Ovo je veliki gubitak za nas. Fabrizio je imao samo 21 godinu i veći dio života proveo je u klubu. Nažalost, pronađen je kod kuće kada više nije bio živ", rekao je glasnogovornik kluba Mario Avila.

"Atletico Tucuman sa žalošću objavljuje smrt Fabrizija Navarra. Mladić, rođen 2001. godine, u poslijepodnevnim satima je doživio srčani udar. S poštovanjem i ljubavlju pratimo njegovu porodicu i prijatelje u ovo teško vrijeme", objavio je klub na Twitteru.

Navarro je igrao kao napadač. Kao i svaki drugi sportaš, redovito se testirao. Niti jedan od rezultata nije pokazao probleme sa srcem. Klub tvrdi da je igračeva smrt bila iznenadna i potpuno neočekivana.

"Smrt fudbalera pokrenula je alarm. Zašto se to dogodilo? Što se uopće dogodilo?" - pita se Clarin.com.

"Iznenadni srčani zastoj i smrt kod mladih su vrlo rijetki, ali nažalost mogući. U bolovima se pridružujem porodici pokojnika. Ne mogu zamisliti kroz što sada prolaze", rekla je kardiologinja Carolina Gonzalez, koju citira spomenuti portal.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Nisu vise rjetki slucajevi da srcka mladice odnosi otkako su se ljudi cjepili sa eksperiment vakcinama Boga mi nisu rjetki slucajevi vise
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi