Fair-play Ascolija

Potez za divljenje

Fair-play Ascolija

A. Beganović

U jučerašnjem dvoboju 17. kola Serije B između Ascolija i Reggine dogodilo se nešto što ne viđamo svaki dan na fudbalskim terenima.

Naime, momčad Ascolija povela je u 14. minuti pogotkom Antenuccija, no vodeći gol postignut je iz akcije u kojoj je jedan igrač Ascolija stigao loptu koju je van terena pokušao izbaciti igrač Reggine Carlos Valdez, jer je bio povrijeđen.

Nakon pogotka fudbaleri Reggine žestoko su protestovali, a kada su igrači Ascolija shvatili da su pogriješili u jednom napadu Reggine nepomično su stajali te tako dozvolili gostima da postignu pogodak. Reggina je na kraju slavila sa 3:1.

Pogledajte video.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.