Fajić i Nikolić predvode topnike PL

Lista strijelaca Premijer lige

Fajić i Nikolić predvode topnike PL

Adnan Beganović

Jučer su odigrane sve utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a strijelci su bili raspoloženi. Na osam utakmica postignuto je 29 golova, a čak osam su vidjeli gledaoci na Piroti (Travnik - Slavija 5:3).

Dva gola u duelu sa Slavijom postigao je napadač Vezira Nusmir Fajić, koji je tako zajedno sa napadačem Borca Stevom Nikolićem zasjeo na čelo liste strijelaca. Oba igrača postigla su po 7 golova.

Iza njih na listi strijelaca nalaze se Zajko Zeba (Željezničar) i Damir Tosunović (Zvijezda) sa po 6 postignutih golova.

Lista strijelaca:

7 golova: Nikolić (Borac), Fajić (Travnik)
6 golova: Tosunović (Zvijezda), Zeba (Željezničar)
4 gola: Roskam, Šilić (Široki Brijeg), Lendrić (Zrinjski)
3 gola: Regoje, Šešlija, Radovanović (Slavija), Popović, Savić, Višća (Željezničar), Suljević, Thiago (Olimpic),  Arsenijević, Jahović (Sarajevo), Stajić (Borac), Haskić (Budućnost), Okić (Velež)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti