Fajić: Olimpik na Piroti nema šta tražiti

Premijer liga, 18. kolo

Fajić: Olimpik na Piroti nema šta tražiti

Adnan Beganović

Fudbaleri Travnika u okviru 18. kola Premijer lige na Piroti će dočekati Olimpik, a prema riječima napadača popularnih Vezira, Nusmira Fajića, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

"Susret sa Olimpikom od velikog je značaja za našu momčad i ja sam uvjeren da ćemo se sutra ponovo radovati sa našim navijačima", rekao je za SportSport.ba Nusmir Fajić i dodao:

"Olimpik je u prva dva kola nastavka prvenstva upisao dvije pobjede i sigurno je da se radi o dobroj momčadi. Ne smijemo u susret ući opušteno i samo sa pravim zalaganjem ostvarit ćemo željeno, a to je pobjeda koja će nas ostaviti u sredini tabele."

Nusmir Fajić u Travnik je stigao početkom ove sezone iz Sloge iz Bosanske Otoke, a veoma brzo zadobio je povjerenje stručnog štaba Vezira.

"Dobro smo se spremili i to se vidi na našim igrama. Ja sam zadovoljan u Travniku, a mislim i da je stručni štab zadovoljan mojim igrama. Izborio sam se za mjesto u ekipi i siguran sam da ću kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje", rekao je Fajić.

Pored Sloge iz Bosanske Otoke, te Zvijezde iz Gradačca i Rudara iz Prijedora, Fajić je u karijeri nastupao i za Jadran iz Poreča te iransku Sabbu.

"Iako sam relativno mlad promijenio sam već nekoliko klubova. U Travniku sam od početka ove sezone i ovdje sam zadovoljan, no svakom igraču je cilj da ode negdje vani, pa tako i meni. Međutim, ne želim o tome mnogo razmišljati jer trenutno mi je najbitnije da dobro igram u Travniku, te da sa ekipom što prije osiguram opstanak u društvu najboljih, a biće vremena i za inostrani angažman", zaključio je 23-godišnji napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.