Fajić ostao bez trenera, Milanič podnio ostavku

Fajić ostao bez trenera, Milanič podnio ostavku

Nakon što je sa Mariborom odbranio titulu prvaka Slovenije, slovenski stručnjak Darko Milanič danas je na press konferenciji za novinare najavio kako od naredne sezone više neće voditi Maribor.

U proteklih pet godina koliko je na klupi Maribora, Milanić je osvojio četiri naslova prvaka Slovenije, tri trofeja Kupa, a potom i dva puta s Mariborom igrao Evropa ligu, čime je pridobio simpatije popularnih ˝Violi˝ koji su razočarani zbog njegovog odlaska.

Razlog odlaska, kako je Milanić naveo je želja za novim izazovima, a kao mogući nasljednik spominje se sadašnji trener Mure, Ante Šimundža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.