Fajić: Žao mi je, ali nije ni Vitez bio korektan

Već na stolu ima dvije ponude

Fajić: Žao mi je, ali nije ni Vitez bio korektan

Rukovodstvo premijerligaša Viteza nakon tri mjeseca odlučilo je sporazumno raskinuti saradnju sa iskusnim 28-godišnjim napadačem Nusmirom Fajićem.

Nekadašnji član Maribora nije se najbolje uklopio u defanzivni stil igre koji gaji Branko Karačić i u dresu Viteza postigao je samo jedan pogodak, a raskidu saradnje kulminiralo je isključenje u utakmici protiv Radnika. 

Fajić problema sa pronalaskom nove sredine neće imati, jer na stolu, kako je otkrio u razgovoru za SportSport.ba, već ima dvije ponude iz inostranstva.

"Dogovorili smo se da se sporazumno raziđemo, mada još neke obaveze nisu ispunjene. Htjeli su me kazniti zbog tog crvenog kartona, ali na kraju to je rezultiralo odlaskom i moram priznati da se kajem zbog onog što sam učinio", priznao nam je Fajić na samom početku. 

Tokom razgovora dodao je da su u Vitezu ispali nekorektni prema njemu, ali unatoč tome većih zamjerki prema svom sada već bivšem klubu nema. 

"Svojim učinkom u Vitezu ne mogu biti zadovoljan. Postigao sam jedan gol, mada je to i posljedica defanzivne igre koja meni ne odgovara. Teško je bilo napraviti nešto više. Prilikom dolaska meni je najbitnije bilo da igram i da se vratim u formu", kaže Fajić i potom dodaje: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbitnije je da nema dugovanja od strane Viteza, ali opet pomalo je nekorektno razići se na ovakav način. Šta dalje? Nije isključeno da ostanem u BiH, ali ni da odem ponovo u inostranstvo. Imam ponude iz Irana i Južne Koreje, tako da ću razmisliti u narednim danima šta i kako dalje", dodao je. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.